PODRŠKA U UČENJUKako funkcioniše Program podrška u učenju

Program podrška u učenju namenjen je deci osnovnoškolskog uzrasta koja potiču iz socijalno najugroženijih porodica a imaju teškoće u savladavanju redovnog školskog gradiva.

Ove školske godine za 224 učenika iz tri osnovne škole sa Palilule angažujemo više od 100 volontera-praktikanata, uglavnom studenata prve godine Fakulteta političkih nauka, smera Socijalni rad i socijalna politika, i studenta viših godina Učiteljskog fakulteta, koji im svakodnevno, u odnosu jedan na jedan, pomažu u učenju, izradi domaćih zadataka i socijalizaciji. Na ovaj način realizujemo više od 6.000 volonterskih sati godišnje koji su u potpunosti usmereni na dobrobit mališana.

Osim savladavanja gradiva, za mališane često organizujemo različite vidove neformalnih sadržaja – kreativne radionice – muzičke, likovne, literarne, plesne, kao i posete bioskopima, pozorištima, muzejima i slično.

Želiš da volontiraš u Programu podrška u učenju

Ukoliko imaš između 16 i 28 godina, i talenat za podučavanje, a dobro ti idu matematika, strani jezici, hemija, fizika, poznavanje prirode ili drugi predmeti koji deci ponekad predstavljaju problem, ili svoju kreativnost i talenat želiš da podeliš sa ovim mališanima, a možeš da izdvojiš dva sata nedeljno za volontiranje, prijavi se za ovaj Program i pomozi da neko popravi ocene u dnevniku i bude srećan zbog toga.

Nakon zanimljive i korisne obuke koju ćemo organizovati, moći ćeš da se uključiš u ovaj Program. Tokom angažmana imaćeš podršku našeg koordinatora.

Želite da pomognete rad Programa podrška u učenju

Da bi obezebedili podršku mališanima obuhvaćenim progamom i pomogli im da, uprkos nepovoljnih okolnosti, sa uspehom završe razdred, osim svakodnevne podrške u savladavanju školskog gradiva i izradi domaćih zadataka, neophodno je da ih podržimo i na druge načine – da obezbedimo užine, odeću, obuću, školski pribor i sve ono što je đacima inače potrebno. Zbog toga, potrebna nam je i vaša podrška. Pomoć u vidu novca koji će odmah biti iskorišćen za nabavku prekopotebnih stvari za školarce ili sezonsku odeću i obuću, možete uputiti ka našoj organizaciji i na taj način učestvovati u izuzetnom postignuću izvođenja dece na pravi put.