PRVA POMOĆPostanite volonter programa prve pomoći

Ukoliko želite da postanete deo entuzijastične ekipe programa prve pomoći, steknete dubinsko znanje i veštinu iz ove oblasti, a imate između 13 i 16 godina, javite nam se.

Sastanci se održavaju petkom od 21 do 22 sata u prostorijama Crvenog krsta Palilula. Na sastancima se dogovaraju planovi za narednu nedelju i raspoređuju obaveze.

Prva pomoć je program koji čine takmičarske ekipe sastavljene od 6 članova. Osim njih, izuzetno važan deo programa čine šminkeri koji na realističan način kreiraju različite povrede. Simulanti su glumci koji na treninzima i takmičarskim poligonima oživljavaju kritične situacije kako bi takmičari mogli što bolje da se užive u svoje uloge.

U ovom trenutku program prve pomoći angažuje 40 aktivnih volontera koji redovno treniraju, učestvuju na takmičenjima i sanitetski obezbeđuju različite javne manifestacije. Vrhunski utrenirani volonteri takođe često drže obuke iz pružanja prve pomoći za učenike osnovnih i srednjih škola, ali i druge zainteresovane građane.

Naši volonteri su izuzetno uspešni u ovoj oblasti. Naime, 18 puta bili su državni prvaci, a čak četiri puta su osvojili najprestižniju titulu evropskih šampiona u prvoj pomoći (Italija 2006, Velika Britanija 2008, Italija 2012, Slovenija 2016.)

 

Pozovite nas da sanitetski obezbezbeđujemo vašu javnu manifestaciju

Ukoliko ste zainteresovani za to da naši vrhunski obučeni i iskusni mladi volonteri učestvuju kao dodatno sanitetsko obezbeđenje na vašoj javnoj sportskoj ili kulturnoj manifestaciji, pozovite nas i rezervišite termin na vreme.

Naši instruktori pružiće dodatnu sigurnost Vašim posetiocima i, ukoliko bude bilo potrebno, zbrinuće ih do dolaska Hitne pomoći.

U Crvenom krstu Palilula ne samo što znamo kako da pružimo prvu pomoć već imamo i akreditovane instruktore iskusne u obučavanju za ovu oblast. Osim toga, oni su šampioni u ovoj oblasti. Čak 18 puta bili su državni prvaci, tri puta su osvojili balkansko prvenstvo a četiri puta su osvojili i prestižnu titulu evropskog šampiona u prvoj pomoći (Italija 2006, Velika Britanija 2008, Italija 2011, Slovenija 2016.)

Crveni krst Palilula do sada je puno puta učestvovao kao dodatno sanitetsko obezbeđenje na javnim skupovima – Beogradski maraton, Prolećni kros Atletskog saveza Beograda, Jesenji beogradski maraton, Novobeogardski savski polumaraton, turniri Kriket federacije Srbije, različiti muzički festivali kao što su Wonderland festival, Igraj za život, igraj za Manyu, manifestacije Red Bull-a, Save the Children-a, Međunarodna regata, itd.