POMOĆ OSOBAMA KOJE ŽIVE BEZ KROVA NAD GLAVOM


 

Želiš da volontiraš u pružanju pomoći osobama koje žive bez krova nad glavom

 

Iako volonterske aktivnosti Crvenog krsta Palilula u programu za pomoć osobama u stanju beskućništva nisu dovoljne da se promeni njihova životna situacija, ipak su dobrodošle za ljude koji žive izvan sistema.

Ukoliko imaš više od 16 godina, socijalnu osetljivost i želju da se priključiš volonterskoj grupi koja organizuje aktivnosti za prikupljanje sredstava za pomoć beskućnicima, a povremeno možeš da odvojiš nekoliko sati mesečno za volontiranje u prikupljačkim akcijama ili distribuciji paketa pomoći, pošalji nam popunjen formular za prijavu volontera i uskoro ćemo te pozvati.

U našem timu ćeš, nakon obuke koju budemo organizovali, dobiti svog koordinatora koji će ti pomagati u svim aktivnostima. Aktivnosti se sastoje u prikupljačkim akcijama odeće, obuće i sredstava za higijenu, u povremenom anketiranju ljudi ulice, distribuciji paketa pomoći.

 
 

Želiš da učestvuješ u pripremi novog izdanja Informatora za osobe koje žive bez krova nad glavom

 

Procena je da u Beogradu bez krova nad glavom živi oko pet hiljada ljudi. Gotovo bez ikakvih sredstava za život, za njih je poseban problem to što nemaju pristup tačnim informacija koje bi mogle da im pomognu u olakšanju teških životnih okolnosti. Osobe koje žive u stanju beskućništva su, naime, česte žrtve pogrešnih informacija i glasina te nepotrebno gube vreme i energiju obilazeći mesta na kojima ne mogu dobiti pomoć ili propuštaju priliku da preuzmu pomoć i podršku na adresama koje to omogućuju.

Jednom godišnje, pred početak zimske sezone, u Crvenom krstu Palilula pripremamo Informator za osobe koje žive bez krova nad glavom. Obučeni volonteri učestvuju u pripremi podataka o organizacijama, institucijama i firmama sa sedištem u Beogradu koje nude besplatne usluge za siromašne građane kako bismo mogli da ih objavimo u novom broju Informatora. Informator štampamo u nekoliko hiljada primeraka i besplatno delimo osobama koje žive bez krova nad glavom.

Ukoliko te zanima da učestvuješ u pripremi Informatora, pošalji nam popunjen formular za prijavu volontera i mi ćemo te uskoro kontaktirati.

Prelistaj Informator za osobe koje žive bez krova nad glavom >

 
 

ŽELITE DA DONIRATE ZA POMOĆ OSOBAMA U STANJU BESKUĆNIŠTVA

 

Ukoliko želite da pomognete naše napore i pomognete nam da prava podrška osobama koje žive bez krova nad glavom stigne na siguran način, možete da donirate novac koji će biti upotrebljen za rešavanje urgentnih potreba, ili da donirate sezonsku garderobu i obuću, veš, čarape, ćebad, konzervisanu hranu ili sredstva za higijenu. Svaka pa i najmanja pomoć je dobrodošla i za nekoga će značiti rešenje barem dela velikih problema sa kojima se svakodnevno bore.