PRIPREMA I DELOVANJE U NESREĆAMANajčešće, nesreće se dešavaju iznenada, i ponekad imaju teške posledice koje se u određenoj meri mogu sprečiti ukoliko se o njima na vreme misli.

Crveni krst ne samo da među prvima pruža pomoć ugroženima kada se desi nesreća većih srazmera – mi se za te situacije pripremamo.

U slučaju prirodnih i ekoloških nesreća i ratnih sukoba, Crveni krst ima zadatak da spasi živote i pruži pomoć ugroženima. Da bi bili spremni da u najkraćem roku reagujemo, mi se pripremamo. Pripremljenost donosi ogromnu sigurnost u stvarnom spasavanju života i imovine, a takođe omogućava i mnogo brži oporavak.

Ulaganje u pripreme ima i svoje ekonomsko opravdanje. Statistika kaže da svaki dinar uložen u pripremu smanjuje eventualnu štetu za četiri dinara.

 

Budite spremni

I vi možete da naučite kako da zaštitite sebe i svoju porodicu u slučaju požara, poplave, zemljotresa. Vrednosti programa pripreme za nesreće, mnogi ljudi postanu svesni tek nakon što se nesreća dogodi. Slike cunamija iz Japana, Haitijia, Šri Lanke ali i poplave koje su naše krajeve zadesile u proleće 2014. – ubedljiv su i snažan poziv na preuzimanje lične odgovornosti.

 

Želite da donirate za razvoj programa za delovanje u nesrećama

Da bismo bili spremni da pomognemo zajednici u trenutku krize, potrebna su sredstva za pripremu i održavanje spremnosti. Ukoliko želite da donirate za ovaj program, vaša sredstva možete uplatiti na naš račun. Svaka, pa i najmanja donacija je dobrodošla.

 

Želite da za vašu skupštinu stanara organizujemo jednočasovnu obuku

Ukoliko ste zainteresovani da za vas organizujemo zanimljivu i besplatnu obuku o postupcima i ponašanju u slučaju nesreća kao što su požari, poplave, zemljotresi i slično, javite nam se. Najkasnije za sedam dana mi ćemo vas kontaktirati da bi se dogovorili o terminu obuke.

Program Edukacija građana za delovanje u nesrećama osmišljen je kao jednočasovna obuka zainteresovanih građana okupljenih u skupštinama stanara o osnovnim postupcima i ponašanjima u situacijama elementarnih i drugih situacija nesreća.

Edukaciju u vašem prostoru ili kod nas u Crvenom krstu Palilula, realizuju naši vrhunski obučeni mladi volonteri koji će sa vama rado, na veoma dinamičan i zanimljiv način podeliti svoja znanja. Pomozite nam da zajedno učinimo našto korisno i podignemo nivo sigurnosti u zajednici!