PROGRAM BORBE PROTIV TRGOVINE LJUDIMA


 

Šta je trgovina ljudima

 

Trgovina ljudima je ekstremno nepoštovanje života i podrazumeva ostvarivanje profita kroz otimanje, stavljanje u ropski odnos i eksploatisanje žena, dece i muškaraca. Žrtve se protiv svoje volje tretiraju kao seksualni objekti, primoravaju na težak rad, prisilne brakove, prosjačenje, vršenje kriminalnih dela, trgovinu organima.

Trgovina ljudima je ozbiljan, međunarodni kriminal čije žrtve mogu imati trajne traume i psihička oštećenja.

 

 

Ako želiš da budeš u timu vršnjačkih edukatora

U Crvenom krstu problem trgovine ljudima tretiramo preventivno. Grupe obučenih vršnjačkih edukatora o ovoj temi razgovaraju sa učenicima osnovnih i srednjih škola na našoj teritoriji.

Volonteri pohađaju obuku u Crvnom krstu Srbije a zatim se uključuju u tim koji u lokalnoj zajednici može ta znanja da prenosi dalje svojim vršnjacima ili nešto mlađima od sebe.

Ukoliko i ti želiš da pohađaš obuku za vršnjačkog edukatora iz ove oblasti, pošalji nam popunjen formular a mi ćemo te pozvati na razgovor i obavestićemo te o planovima narednih obuka.

 

Pozovite tim naših edukatora u svoje odeljenje ili školu

Ukoliko želite da u vašem odeljenju ili školi održimo predavanja i radionice na temu trgovine ljudima, pozovite nas telefonom kako bismo se dogovorili o terminima.

 
KONTAKTIRAJ NAS! >