PROGRAM BRIGE O STARIMAŽeliš da volontiraš u Programu brige o starima

 

DUBINSKI ŽIVOTNI INTERVJU

U saradnji sa prvom organizacijom za palijativnu negu i zbrinjavanje, BELhospice, realizujemo projekat “Dubinski životni intervju” koji se sastoji u strukturisanom razgovoru (intervjuu) sa osobama starije životne dobi kako bi stekli uvid u glavne društvene promene koje se dešavaju tokom vremena (institucija braka, vaspitanje, obrazovanje, prijateljstvo, način provođenja slobodnog vremena), kao i izazove sa kojima se stariji danas suočavaju na ličnom planu, i strategije koje primenjuju u njihovom rešavanju.

Kroz ovaj projekat želimo da steknemo dublji uvid u svet današnjih starih i da od zaborava sačuvamo njihove životne priče, načine na koje su se suočavali sa gubicima, problemima ali i svim onim što je za njih tokom različtih faza života činilo pozitivna životna iskustva.

Ukoliko imaš više od 18 godina, dva sata slobodnog vremena nedeljno, i želju da učestvuješ u projektu čiji je cilj da starim osobama pruži osećaj da su njihove priče vredne i da neće biti zaboravljene, pošalji nam popunjenu prijavu i mi ćemo te uskoro kontaktirati.

 

GRUPE ZA SAMOPOMOĆ

Ukoliko te interesuje druženje u Domu starih, i da sa starim osobama razgovaraš na teme iz oblasti duhovnosti, pridruži se našem timu volontera-praktikanata iz Bogoslovije svetog Save. Uslov je da imaš između 16 i 18 godina i da možeš da izdvojiš dva sata nedeljeno za volontiranje u ovom programu. Ukoliko te zanima ovaj program, pošalji nam popunjenu prijavu i mi ćemo te uskoro kontaktirati.

 

Želite da pomognete rad Programa brige o starima

 

Da bi obezebedili da volonteri odnesu makar skromne poklone za obilazak starih osoba obuhvaćenih programom, potrebna nam je vaša podrška. Pomoć u vidu novca koji će odmah biti iskorišćen za nabavku prekopotebnih stvari za stare osobe (kafa, šećer, ulje ili sredstva za higijenju sl), možete uputiti ka našoj organizaciji i na taj način učestvovati ovom izuzetnom programu.