PROGRAM BORBE PROTIV TRGOVINE LJUDIMA


 

Šta je trgovina ljudima

 

Trgovina ljudima je ekstremno nepoštovanje života i podrazumeva ostvarivanje profita kroz otimanje, stavljanje u ropski odnos i eksploatisanje žena, dece i muškaraca. Žrtve se protiv svoje volje tretiraju kao seksualni objekti, primoravaju na težak rad, prisilne brakove, prosjačenje, vršenje kriminalnih dela, trgovinu organima.

Trgovina ljudima je ozbiljan, međunarodni kriminal čije žrtve mogu imati trajne traume.

 

Ako želiš da budeš u timu vršnjačkih edukatora

U Crvenom krstu problem trgovine ljudima tretiramo preventivno. Obučeni vršnjački edukatori o ovoj temi razgovaraju sa učenicima osnovnih i srednjih škola na našoj teritoriji.

Volonteri pohađaju odličnu i zanimljivu obuku u Crvenom krstu a zatim se uključuju u tim koji ta znanja zajedno prenosi dalje svojim vršnjacima ili nešto mlađima od sebe.

Ukoliko i ti želiš da pohađaš obuku za vršnjačkog edukatora iz ove oblasti i učestvuješ u programu, pošalji nam popunjen prijavni formular za volontere i mi ćemo te uskoro pozvati i obavestićemo te o planovima narednih obuka.

 

Pozovite tim naših edukatora u svoje odeljenje ili školu

Ukoliko želite da u vašem odeljenju ili školi održimo izuzetno korisna predavanja ili radionice na temu trgovine ljudima i da vaše učenike na uzrasno prilagođen način upoznamo sa fenomenom trgovine ljudima, da ih naučimo kako da prepoznaju i izbegnu rizične situacije, pozovite nas kako bismo se dogovorili o terminima.

KONTAKTIRAJTE NAS! >