PRVA POMOĆ


 

Postanite volonter programa prve pomoći

 

Prva pomoć je izuzetno koristan program koji vas obučava kako da sačuvate pribranost u kritičnoj situaciji i pružite pomoć povređenoj osobi.
Program prve pomoći u Crvenom krstu Palilula čine volonteri koji drže obuke za učenike osnovnih i srednjih škola ili učestvuju na takmičenjima iz ove oblasti. Osim njih, izuzetno važan deo programa čine šminkeri koji na realističan način kreiraju različite povrede. Neophodan deo tima prve pomoći su i simulanti tj. glumci koji na treninzima i takmičarskim poligonima oživljavaju kritične situacije kako bi takmičari mogli što bolje da se užive u svoje uloge.

U ovom trenutku program prve pomoći angažuje 40 aktivnih volontera koji redovno treniraju, učestvuju na takmičenjima i sanitetski obezbeđuju različite javne manifestacije. Vrhunski utrenirani volonteri takođe često drže obuke iz pružanja prve pomoći za učenike osnovnih i srednjih škola, ali i druge zainteresovane građane.

Naši volonteri su izuzetno uspešni u ovoj oblasti. Naime, 18 puta bili su državni prvaci i čak četiri puta su osvojili najprestižniju titulu evropskih šampiona u prvoj pomoći (Italija 2006, Velika Britanija 2008, Italija 2012, Slovenija 2016.)

Sastanci volontera prve pomoći održavaju se petkom od 21 do 22 sata u prostorijama Crvenog krsta Palilula. Sastanci su prava prilika za sjajno druženje i dogovore o planovima za narednu nedelju.

Ukoliko želiš da postaneš deo entuzijastične ekipe programa prve pomoći, stekneš dubinsko znanje i veštinu iz ove oblasti, a imaš između 13 i 16 godina, pošalji nam popunjen prijavni formular za volontere i mi ćemo te uskoro pozvati.

 

 

Pozovite nas da vaše zaposlene obučimo prvoj pomoći

 

Zakoni republike Srbije obavezuju poslodavce da imaju radnike koji su prošli obuku iz prve pomoći.

Znati kako da pružite prvu pomoć i veštačko disanje može značiti razliku između potpunog oporavka i trajnog invaliditeta ili čak smrti osobe do koje Vam je stalo.

Povrede su i dalje jedan od glavnih uzroka smrtnih slučajeva. Znanje o tome šta treba učiniti u prvim, kritičnim minutima nakon nesreće – može spasiti nečiji život.

Kurs prve pomoći služi da vas obuči da pomognete povređenom do dolaska Hitne pomoći.

Od poziva do dolaska Hitne pomoći protekne najmanje 10 minuta, a do trajnog oštećenja nakon moždanog udara nakon dolazi već nakon šest minuta.

Crveni krst je svuda u svetu najmasovniji edukator u oblasti prve pomoći; nudimo kompletnu i izuzetno kvalitetnu obuku. Nudimo mogućnost da u prijateljskoj i opuštenoj atmosferi pohađate odličnu obuku za prvu pomoć.

Do kraja obuke iz prve pomoći vi ćete steći znanje i veštine da pružite prvu pomoć povređenima i obolelima na poslu, kod kuće, na ulici ili u saobraćaju. Osnovna obuka traje šest školskih časova (četiri sata) i završava se u toku jednog radnog dana.

Saznajte više o obuci iz prve pomoći za zaposlene 

KONTAKTIRAJTE NAS! >

 

 

Pozovite nas da sanitetski obezbezbeđujemo vašu javnu manifestaciju

 

Ukoliko ste zainteresovani za to da naši vrhunski obučeni i iskusni mladi volonteri učestvuju kao dodatno sanitetsko obezbeđenje na vašoj javnoj sportskoj ili kulturnoj manifestaciji, pozovite nas i rezervišite termin na vreme.

Naši instruktori pružiće dodatnu sigurnost Vašim posetiocima i, ukoliko bude bilo potrebno, zbrinuće ih do dolaska Hitne pomoći.
U Crvenom krstu Palilula ne samo što znamo kako da pružimo prvu pomoć već imamo i akreditovane instruktore iskusne u obučavanju za ovu oblast. Osim toga, oni su šampioni u ovoj oblasti. Čak 18 puta bili su državni prvaci, tri puta su osvojili balkansko prvenstvo a četiri puta su osvojili i prestižnu titulu evropskog šampiona u prvoj pomoći (Italija 2006, Velika Britanija 2008, Italija 2011, Slovenija 2016.)

Crveni krst Palilula do sada je puno puta učestvovao kao dodatno sanitetsko obezbeđenje na javnim skupovima – Beogradski maraton, Prolećni kros Atletskog saveza Beograda, Jesenji beogradski maraton, Novobeogardski savski polumaraton, turniri Kriket federacije Srbije, različiti muzički festivali kao što su Wonderland festival, Igraj za život, igraj za Manyu, manifestacije Red Bull-a, Save the Children-a, Međunarodna regata, itd

KONTAKTIRAJTE NAS! >